Steden

Steden

In Le Marche zijn nog vele authentieke middeleeuwse dorpen en steden te vinden. Ontdek schitterende oude binnensteden, prachtige dorpspleinen, kathedralen en kerken. 

ASCOLI PICENO

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Le Marche, met de schitterende oude binnenstad en het mooie plein, Piazza del Popolo.

Ascoli Piceno Piazza
CIVITANOVA MARCHE

Deze stad heeft de langste stranden van Le Marche. De moderne binnenstad heeft een lange winkelstraat en 4 km. landinwaarts ligt Civitanova Alta een middeleeuws plaatsje wat nog deels door de 14e-eeuwse stadsmuur wordt omgeven.

Civitanova Le Marche
SAN BENEDETTO DEL TRONTO

San Benedetto is de ‘hoofdstad van de palmen riviera’, witte zandstranden, ontelbare palmen en oleanders geven deze kustplaats een exotische uitstraling. Hier vind je ook ontelbare leuke kleine winkelstraatjes met mooie winkels.

San Benedetto del Tronto
FERMO

Dit prachtige oude Middeleeuwse stadje ligt op de 319 mtr. hoge heuvel Girofalco, met op de hoogste punt in de oude stad de kathedraal. Vanaf het park bij de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, de zee en de bergen.

Fermo Piazza del Popolo
MACERATA

In Macerata vind je een unieke arena. Deze wordt nu als openluchtpodium voor de opera gebruikt.

Macerata-opera
LORETO

Deze prachtige plaats boven op een heuvel aan de kust trekt elk jaar miljoenen pelgrims naar de bedevaartskerk. Hier bevindt zich volgens de overlevering het Huis van de Moeder Gods’

Een stadje om zeker te bezoeken wanneer je van cultuur houdt
ROME

Rome ligt op ca.250 km van Montefiore. Niet echt ver dus en heel goed te doen met de bus. Een luxe touringbus vertrekt v.a. Pedaso rechtstreeks naar het centrum van Rome, 24 uur per dag op verschillende tijden.

Een retourtje kost 29 euro.

Vanaf La Casetta ga je eenvoudig met de bus naar Rome

Let op: de winkels in de steden en uiteraard ook hier in het dorp zijn gesloten tussen  13.00 – 16.00. De grotere winkelcentra (centro commerciale) en supermarkten zijn wel continue geopend!

Centro Commerciale
Porto san Elpidio (met AUCHAN)
Val Vibrata (met IPER)
Citta delle stelle in Castel di Lama
Val Batente (met OASI) in Ascoli Piceno
Porto Grande (met IPERCOOP) in San Benedetto del Tronto
Girasole (met OASI) in Fermo