Omgeving

Omgeving

Genoeg te doen in Le Marche. De natuur is adembenemend mooi en gevarieerd. Van strand tot bergketen, een ieder komt hier aan zijn trekken! 

De hoogtepunten: een hete zwavelbron, de hoge vallei van de “Monte Sibilini” (paardrijden, quadrijden, wandelen, fietsen, etc.) en wekelijkse regionale markten / festivals.

Le Marche wordt ook wel de verborgen parel van Italië genoemd door haar ongerepte natuur en authentieke dorpjes. La Casetta biedt een mooie uitvalsbasis om deze parel te ontdekken.

Vanaf Agriturismo La Casetta heb je zicht op zee, het is slechts een kwartiertje rijden naar de prachtige stranden aan de Adriatische kust. Aan de zeer lange kustlijn is er altijd een strand naar wens te vinden. Van dorpsstrand tot toeristisch strand, van rustig strand tot zeer kindvriendelijk strand.

Aan de westkant van La Casetta zie je de bergketen Monte Sibillini. Ontdek de ruige schoonheid van de ongerepte natuur tijdens wandelingen, een bezoek aan het bergmeer Lago di Fiastra of tijdens het raften of paardrijden.

In de wijde omgeving zijn vele dorpjes en stadjes te bezoeken. Het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan in deze authentiek middeleeuwse steden. Niet alleen in de gebouwen en dorpspleinen vindt je veel terug van vroegere tijden, de Italiaanse ouderen houden graag vast aan de oude ambachten en tradities. Dit zie je dan ook terug in het straatbeeld.

Te midden van deze prachtige en authentieke omgeving zijn er ook activiteiten voor jong en oud. Wat dacht je van karten, wandelen, raften of paardrijden. Fietsers en wandelaars halen hun hart op in Le Marche.