Montefiore Dell’Aso

Montefiore Dell’Aso in Le Marche

Montefiore is een prachtig Middeleeuws dorp. Het kleine gezellige centrum is leuk om door te wandelen en te genieten van de prachtige gebouwen, kerken, pleinen en mooie binnentuinen.

In Montefiore zijn twee leuke kleine supermarkten: Beide supermarkten hebben een groot en breed assortiment en uiteraard een vers afdeling. In het dorp is verder een bakker waar u heerlijk vers brood kan kopen. Op de piazza Belvedere is een edicola waar u naast tijdschriften allerlei souvenirs, strandspullen en speelgoed etc kan krijgen, de plaatselijke juwelier en niet te missen de gezellige echte Italiaans bar van Paula en Maurilio. Neem heerlijk plaats op het terras met een waanzinnig uitzicht op de zee, de bergen en buurdorp Ripatransone en bestel een drankje, ijsje of broodje.

Bij het blauwe bord met de grote witte T is een geweldige tabaccheria die u zeker moet bezoeken. Dit is namelijk een bijzonder winkeltje met echt de meeste spullen op het minst aantal vierkante meters met een super aardige eigenaar die altijd in is voor een praatje! 

Wij raden zeker aan een bezoekje te brengen aan Pasticceria DORINA(tegenover het standbeeld en ziekenhuis) waar u de heerlijkste lekkernijen en ijs kan krijgen.  TIP: bestel ’s middags een aperitivo en u krijgt een drankje naar keuze (bijvoorbeeld wijn) en een vijftal heerlijke hapjes voor slechts Euro 3,50